Tapasin eilen pitkästä aikaa Hiutaleessa  Yksikätisen Joonaksen (siis tiedoksi ettei ole oikeasti yksikätinen vaan nimi tulee siitä kun fanitti aikanaan kovasti erästä yksikätistä rumpalia). Olipa hauska tavata vanha tuttu pitkästä aikaa. Joonas lauloi meidän lukioaikaisessa yhtyeessä Mustapukuiset Saarnamiehet. Aika hyvin vedettiin aikanaan CMX-covereita. Ette lukijat ehkä muuten usko mutta Tarkastaja C veti bassokuviot paljon tarkemmin kuin Yrjänä itse ;-)

Joonaksen kanssa muisteltiin meidän tekemiä demonauhoja. Mahtaisikohan Tarkastaja C:n indeksoidusta arkistosta (vieläkö muuten laminoit CD-levyihisi indeksinumeron, joka täsmää excelissä ylläpitämääsi levylistaukseen?) löytyä meidän omia demoja "Kylmän roudan kyntäjät" ja  "Sairaan vuoteen kastelija"? Ne olivat melkein parempia kuin meidän vetämät coverit. Noiden kahden oman biisin lisäksi tehtiin sitten myöhemmin se "Esirukoustahdistin" mutta se mulla onkin itsellä kun sehän tehtiin sitten industrialsoundin saamiseksi oikein studiossa, tai melkein oikeassa studiossa siis. 

 

Löydin aamulla taskusta baarin iltalehden kulmaan kirjoitetun biisin alkua. Ollaan ilmeisesti Joonaksen kanssa eilen sanoitettu biisiä. Paperista erottuu alku:

"Musta raha - se tuhkankin polttaa

Musta raha - se rakkauden ostaa

Musta raha -  ja kaikki on minun

Älä osta mitään tänään, niin me kaiken parannamme. Äiti kiittää, metsä kasvaa, ruohokin nyt kukkaan puhkeaa.

Älä osta mitään tänään, äkillisen kivun nyt parannamme. Jää viiltää, tukka kasvaa, musta raha kaiken julkeaa."

Valitettavast lupaavan biisin loppu on kastunut niin pahasti kaljaan, ettei siitä saa selvää. En muuten muista kuka ton kirjoitti et sori jos loukkaan jonkun tekijänoikeutta.